BSO - Peuteropvang

Op onze school is sprake van een samenwerking met MIK-PIW/Spelenderwijs.
Deze organisatie verzorgt kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen in de regio.

Peuterspeelzaal.
In onze school is Olleke Bolleke gevestigd. Deze peuterspeelzaal is vanaf september 2022 3 dagen per week geopend (maandag, dinsdag en donderdag van 07.30 tot 13.00).
De peuters worden opgevangen door juf Bianca, de pedagogisch medewerker, en door juf Veronique, haar ondersteuner. 
In de Peuterspeelzaal werken ze op een veilige manier aan het voorbereiden van kinderen op de schoolse omgeving, leren ze samen spelen en samen delen en zorgen ze voor stappen in de ontwikkeling van kinderen door te zorgen voor geborgenheid.
De nabijheid van juf Bianca en juf Veronique in combinatie met een kleine groep, zorgt ervoor dat peuters komen tot groei en dat ze opbloeien tot eigenwijze, zelfstandige kleuters. 

Buitenschoolse Opvang.
Naast de peuterspeelzaal opent per september 2022 ook  BSO de Lindegaerd.
Op maandag, dinsdag en donderdag wordt er BSO verzorgd van 15.00 tot 18.00.
De BSO wordt versterkt door 2 vakdocenten bewegingsonderwijs op dinsdag en donderdag.
We werken in deze nieuwe BSO aan talentontwikkeling van alle kinderen, op het gebied van beweging, creativiteit en kunst/cultuur. 
De woensdag en vrijdag zijn ook mogelijk, maar dan worden de kinderen vanuit de Lindegaerd opgehaald en vindt de BSO plaats op BS de Wereldster in Meerssen. Dit heeft te maken met een gering aantal aanmeldingen voor deze 2 dagen. 
De vakantieopvang vindt ook plaats op de BSO in BS de Wereldster.

Voorschoolse opvang. 
Op dit moment zijn er nog géén aanmeldingen (of te weinig) om een voorschools aanbod te bieden voor de oudere leeftijdsgroep op locatie. 
Dit betekent dat dit nog niet aangeboden wordt. 
Wel hebben we met de opvangpartner (MIK-PIW/Spelenderwijs) de afspraak dat de voorschoolse opvang opent zodra er voldoende aanmeldingen zijn. 

Powered by BasisOnline