Kindercoach

Misschien ben je vaak boos zonder dat je weet waarom of heb je moeite met je aandacht in de klas. Of heb je problemen met slapen of je bent vaak bang, misschien voel je heel veel maar weet je niet waarom, of ....
De kindercoach kan je erbij helpen. 

Mijn naam is Lineke en samen met mijn man, twee kinderen, twee katten en een hond woon ik in Rothem. Ik heb hier een kindercoaching praktijk aan huis: Casa Lina. Vanuit deze praktijk help ik kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten om weer stevig in hun schoenen te staan. Mijn missie is om kinderen te helpen zichzelf te zijn, zonder maskers, zonder muren, zonder “doen alsof”. Dat ze weten en accepteren wie ze zijn, zodat ze kunnen opgroeien tot zelfverzekerde mensen die weten wat ze willen en wat ze toevoegen aan deze wereld. Dat ze in contact blijven met hun gevoel in een wereld waarin het denken vaak overheerst. Op die manier vergroot ik hun vertrouwen in zichzelf! 

Vanaf schooljaar 2022-2023 is er sprake van een samenwerking met BS de Lindegaerd om vanuit school en tijdens schooltijd kinderen te begeleiden die net even wat extra hulp kunnen gebruiken. Kindercoaching is een laagdrempelige en relatief snelle manier om kinderen te helpen en begeleiden in hun kwaliteiten, zelfoplossend vermogen en zelfvertrouwen. Denk hierbij aan “kleine” problemen (beter gezegd: uitdagingen) zoals bijvoorbeeld: vaak boos zijn, concentratieproblemen, slaapproblemen, angsten en snel overprikkeld zijn. 

Het doel van de coaching is om kinderen hun eigen kwaliteiten en talenten te laten ontdekken en benutten waardoor ze sterker in hun schoenen komen te staan. Ik gebruik hiervoor creatieve werkvormen, spelletjes, verhalen, meditatie en visualisaties. Daarnaast werk ik ook met fysieke oefeningen om kinderen te leren luisteren naar hun gevoel en op hun gevoel te vertrouwen. Ik kijk wat bij het kind past. Doordat de coaching op school in een bekende en veilige omgeving plaatsvindt zullen kinderen zich snel op hun gemak voelen.

Voorafgaand aan de coaching vindt er een kennismakingsgesprek plaats met het kind en de ouders om een goed beeld te krijgen van het hele gezin. Tussendoor is er altijd de mogelijkheid contact met mij op te nemen bij vragen of onduidelijkheden. Daarnaast zal aan het eind een evaluatie plaatsvinden waarbij ook de ouders betrokken worden. Deze afspraken zullen na schooltijd of in de avonduren gepland worden.

Meer informatie over Casa Lina vindt u hier