Taalbegeleiding

Mijn naam is Marloes Brands en woonachtig in Meerssen. Met veel plezier verzorg ik al enkele jaren op dinsdag de taalondersteuning op Basisschool de Lindegaerd.
Het voornaamste doel van de taalondersteuning is het uitbreiden van de woordenschat. Een uitgebreide woordenschat is essentieel voor de taalontwikkeling. Het is een belangrijke drager van kennis voor kinderen. Ook zorgt een uitgebreide woordenschat ervoor dat leerlingen teksten die ze lezen beter begrijpen.
Door deze oefeningen in groepsverband te doen worden de kinderen communicatief vaardiger. De samenstelling van de groep is wisselend. Ook de activiteiten tijdens deze oefeningen variëren. Ondanks deze wisselingen wordt de ondersteuning aangepast aan de behoefte van de groep of leerling. Er worden thema’s gevolgd die op dat moment op school behandeld worden.
Spelenderwijs leren is mijn motto. Zo wordt het heel laagdrempelig gemaakt om nieuwe taalkennis op te doen.
Door intensief contact met de leerkrachten kunnen we specifieke aandachtspunten afstemmen. Hiermee leveren we maatwerk voor de leerlingen en kan naar behoefte de taalondersteuning worden aangepast. Er worden tips en handvaten gegeven over bepaalde taalvaardigheden. Interessante artikelen of materialen worden wederzijds gedeeld hetgeen iedereen ten goede komt.